Nagyszerű, gyorsan elkészíthető étel a tokány, a legjobb benne pedig az, hogy első nap elkészítjük a borsos tokányt, másnap a maradék tokányhoz hozáadunk némi uborkát, sonkát, szalonnát és már készen is van egy új, finom étel, a hentes tokány. A srácok nagyon szeretik, a borsos tokányt általában rizzsel, a hentes tokányt tésztával vagy nokedlivel tálalom. 🙂 A borsos tokány mellé elmaradhatatlan a házilag készített káposzta saláta.
Tokány, 2 az 1-ben
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Borsos tokányház:
- 500 g sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek. olaj
- só
- bors
Hentes tokányhoz:
- a maradék borsos tokány
- savanyú uborka
- sonka vagy maradék felvágott
- szalonna vagy bacon
Leírás
- A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a hosszúkásra vágott sertéshúst, sózzuk, borsozzuk, addig pirítjuk míg a hús ki nem fehéredik és levet nem ereszt.
- Ekkor letakarjuk, (Ha szükséges még vizet öntünk rá, általában én szoktam, annyit hogy a húst ellepje) és fedő alatt készre főzzük.
- A hús fajtájától és korától függő lehet a főzési idő. Általában 2 óra. (Szép lassan főzöm.)
- Ha hentes tokányt készítünk, akkor a kész tokányhoz hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott savanyú uborkát, sonkát és megsütött szalonnát. Ezekkel összeforrajuk és utána tálaljuk.
Megjegyzés
Általában sertés combból vagy sertés lapockából készítem. 1,5-2 óra a főzési idő, a hústól függően.
A hentes tokányhoz nem írtam mennyiségeket, mindenki saját ízlése vagy a hűtő tartalma szerint adhatja a maradék tokányhoz a további hozzávalókat.
Ha a teljes mennyiségből (500 g hús) hentes tokány készül, akkor én 150 g uborkát, 100 g sonkát és 100 g szalonnát adok hozzá- (a szalonna nyersen, kisütés előtt 100 gramm).
A hentes tokányhoz nem írtam mennyiségeket, mindenki saját ízlése vagy a hűtő tartalma szerint adhatja a maradék tokányhoz a további hozzávalókat.
Ha a teljes mennyiségből (500 g hús) hentes tokány készül, akkor én 150 g uborkát, 100 g sonkát és 100 g szalonnát adok hozzá- (a szalonna nyersen, kisütés előtt 100 gramm).
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.