Disznóvágáson drága szomszédasszonyommal, Pannikával sütöttünk sertéstartját, ami annyira finom volt, hogy azóta itthon is rendszeresen elkészítem. Igen egyszerű, csak idő kell neki, hogy finom puhára süljön. Semmi fűszert, csak sót használok hozzá és egy kicsi házi zsírt teszek alá, aztán a többi már a sütő dolga.
Egyszerű sült sertéstarja
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 kg sertéstarja
- 2-3 ek. zsír
- só ízlés szerint
- 3-4 ek. víz
Leírás
- A sütőt bekapcsoltam, 200 fokra állítottam, elkezdtem előmelegíteni.
- A tepsit zsírral kikentem.
- A húst kb. 1,5 cm darabokra felszeleteltem, mindkét oldalát sóztam.
- A szeleteket a zsírozott tepsire fektettem, majd 3-4 vizet tettem rá, lefedtem.
- A melegedő sütőbe tettem a fedett tepsit.
- Kb. másfél óra elteltével a húsokat átfordítottam és 180 fokra mérsékeltem a hőmérsékletet, így sütöttem tovább még 1 órán keresztül a húsokat.
- Végül 2,5 óra elteltével (amikor már finom puha lett a hús) levettem a fedőt, és kb. fél óra alatt készre sütöttem.
Megjegyzés
Így összesen 3 órát töltöttek a húsok a sütőben. Finom omlós, a zsírja is ízletes, amit másnap kenyérre kenve egy bögre teával szívesen megeszünk.
Ha marad a húsból zsírját ráöntve is eltehetjük. Hűtőben napokig eláll, hidegen és megmelegítve is ízletes, remek fogás.
Én most krumplipürével és saját készítésű csalamádéval tálaltam.
Aki kisebb adagot készít, természetesen a sütési idő is csökken. Ennek a sok húsnak igen sok idő kellett, hogy átmelegedjen.
A zsírját is nagyon szeretjük, van amikor több sertészsírt teszek alá, így végül több sült zsírunk marad. Nagyon szeretjük a sült zsíros kenyeret!
Ha marad a húsból zsírját ráöntve is eltehetjük. Hűtőben napokig eláll, hidegen és megmelegítve is ízletes, remek fogás.
Én most krumplipürével és saját készítésű csalamádéval tálaltam.
Aki kisebb adagot készít, természetesen a sütési idő is csökken. Ennek a sok húsnak igen sok idő kellett, hogy átmelegedjen.
A zsírját is nagyon szeretjük, van amikor több sertészsírt teszek alá, így végül több sült zsírunk marad. Nagyon szeretjük a sült zsíros kenyeret!
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.