Túrós szelet, finom, kiadós sütemény, igazi vendégváró. Egyetlen egy baja van, hogy sajnos miután elkészítettük nem lehet azonnal megkóstolni, mert egy napra a hűtőbe kell tenni és meg kell várni, hogy a tészta megpuhuljon. Egyszerűen, gyorsan elkészíthet. Vékony tésztarétegek jó sok túrótöltelékkel. Mi így szeretjük.
Túrós szelet
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 3 kk. kakaópor
- 50 g zsír
- ½ csomag sütőpor (7-8 g)
- 1 dl tej
Töltelékhez:
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 3 ek. cukor (75 g)
- 2 dl Hulala habalap
- 1 citrom leve
Leírás
Összeállítjuk a tésztát:
- A lisztet, sütőport, cukrot, kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk.
- Szilikonos sütőlapon vagy sütőpapíron érdemes nyújtani a tésztát, így nem lesz gondunk azzal, hogy átemeljük a tesire miután kinyújtottuk.
- A tészta mérete 30 x 40 cm. (Nem kell megijedni, ha kissé egyenetlen a széle, úgy is le fogjuk vágni.)
- Előmelegített sütőben, 170 fokon, 10-12 perc alatt készre sütjük. Tepsin hagyjuk kihűlni.
Elkészítettem a túrótölteléket:
- A Hulalát felvertem, hozzáadtam az áttört túrót, mascarponét, cukorral és citrommal ízesítettem, elkevertem.
Sütemény összeállítása:
- A kisült lap széleit vékonyan levágtam, félretettem.
- A tésztalapot 3 részre vágtam, megkentem a krémmel, rátettem a 2. lapot, ismét krém, majd a 3. lap, végül a maradék krém.
- A széleket késes aprítóban összedaráltam, ezzel szórtam meg a sütemény oldalát és tetejét.
- A süteményt letakarva, 1 napra hűtőbe kell tenni, hogy megpuhuljon a tészta.
- Másnap vékony szeletekre vágva kínáljuk. Tejszínhabbal is díszíthetjük.
Megjegyzés
A kész süteményt nagymamám hagyatékán, a kedvenc süteményes tálcámon kínáltam. Mérete kb. 13 x 28 cm.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.