Gyors, bögrével mérhető, sokféleképpen variálható, mert akár gyümölccsel vagy mazsolával, de csokival vagy dióval is elkészíthető. Ez a bögrés kevert sütemény egy régi, sokszor elkészített finomság. Idény gyümölcsökkel is érdemes kipróbálni.
Bögrés kevert sütemény
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 pohár kefír
- 1 pohár cukor
- 2 pohár liszt
- ½ pohár olaj
- 2 db tojás
- 1 csom. sütőpor (15 g)
- Ízlés szerint ízesíthető: gyümölcs, mazsola, magvak, csokidarabok, dió
Leírás
Előkészítés:
- A tepsit (20 x 26 cm) sütőpapírral kibéleljük.
- A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
- A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan, csomómentesre keverjük. (Nálam a mérce 2 dl-es pohár.)
- Aki szereti, tehet bele egy marék mazsolát vagy apróra vágott csokit, stb. De ha ezek elmaradnak, akkor is finom süteményt kapunk.
- A tésztát a kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Ha nincs otthon kefir, akkor süthetjük natúr joghurttal is. Ha meggyel készítjük, akkor a tésztát a tepsibe kell önteni, utána rászórni a magozottt meggyet és sütni.
A képeken a mazsolás és csokilencsés változat látható.
A bögre 2 dl-es.
A képeken a mazsolás és csokilencsés változat látható.
A bögre 2 dl-es.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Múlt vasárnap ismét elkészítettem, dupla mennyiségű hozzávalókkal, ugyanebben a tepsiben sütve. Szép, magas és mutatós lett belőle a mazsolás kevert süteményem. 🙂
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.