A márványszelet receptjét fogom most leírni, ahogy én készítem. Igazándiból egy egyszerű, de igen finom sütemény lesz a végeredmény. Nem túl időigényes, viszont jó ha van gépi habverőnk, mert azzal tényleg gyorsan elkészíthető. A férjem nem nagy süteményes, de erre még ő is azt mondta, hogy előjöttek a régi szép emlékek, amikor még a nagymamája sütötte a süteményeket. És ez pont olyan kinézetre is és nagyon finom!
Márványszelet vagy márványtészta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 250 vaj vagy margarin
- 200 g porcukor
- csipet só
- 4 db tojás
- 150 g natur joghurt
- 250 g liszt
- ½ cs. sütőpor (6 g)
- 2 ek. kakaópor (cukormentes)
- 1 ek. rum
Leírás
- A vajat, a porcukorral és a csipet sóval gépi habverővel kikeverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat, azzal is elkeverjük.
- Majd a joghurtot, elkeverjük.
- Végül a sütőporral kevert lisztet is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
- Sütőpapírral fedett tepsibe kanalazzuk a tészta ⅔ részét. (Tepsiméret: 20 x 27 cm)
- A maradék tésztához hozzáadjuk a 2 ek. kakaóport és a rumot, alaposan elkeverjük.
- Ezt a kakaós tésztát a fehér tésztára öntjük. Villával kicsit összeforgatjuk a tepsiben lévő kétféle tésztát.
- Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
- Teljes kihűlés után szeletejük. Porcukorral ízlés szerint megszórjuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.