Kakaós cukkinis kevert süteményt sütöttem. Igen finom, még másnap sem száraz. Még a válogatós nagyobb fiam is megeszi, nem lehet kiérezni belőle a cukkini ízét, viszont nagyon jót tesz a tészta állagának. Nekem 4 nagy darab maradt a spejzban, amik igaz kicsit elöregedtek ahogy várakoztak, de tökéletesen fel lehet használni őket süteményekbe.
Cukkinis kevert sütemény
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 400 g reszelt cukkini
- 300 g liszt
- 3 tojás
- 120 g cukor
- 20 g kakaópor (cukrozatlan)
- 60 g olvasztott vaj
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. sütőpor
Leírás
- A cukkinit megmossuk, hámozzuk, daraboljuk, aprítjuk vagy reszeljük.
- A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt/aprított cukkinit, elkeverjük.
- A liszthez hozzáadjuk a kakaót, szódabikarbónát, sütőport, elkeverjük.
- A lisztes keveréket hozzáadjuk a cukkinis keverékhez, összekeverjük.
- Végül belecsurgatjuk az olvasztott vajat, elkeverjük.
- Vajazott, lisztezett őzgerincbe öntjük a tésztát.
- Előmelegített sütőben, 160 fokon, 50-60 alatt készre sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. (Nekem 55 perc kellett.)
Megjegyzés
Finom és kiadós sütemény, még másnap sem száraz. Az ízén egyáltalán nem lehet kiérezni a cukkinit, viszont nagyon jó állagú tőle a tészta.
Ha zsenge cukkiniből készítjük, akkor annak a héját is bele lehet tenni.
Ha zsenge cukkiniből készítjük, akkor annak a héját is bele lehet tenni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Korábban írtam egy bejegyzést, amiben összeszedtem, hogy mire lehet használni a késes aprítót. Érdemes elolvasni, sok jó tippet találsz benne: 30+ ötlet amire a késes aprítót használhatod
További cukkinis recepteket itt találsz: cukkinis receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.