Burgonyás tepertős pogácsát készítettem, egyszerűen, a hűtőben talált alapanyagokból. Igazán finom, felkerült nálunk is a listára, érdemes kipróbálni! 🙂
Burgonyás tepertős pogácsa
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 450 g búza finomliszt
- 450 g maradék burgonyapüré
- 2 kk. só (ízlés szerint)
- 1 cs. (7 g) szárított élesztő vagy 25 g friss
- 100 g tejföl
- 100 g kefír
- 200 g házi tepertőkrém
Kenni:
- 1 tojás a pogik tetejére
Leírás
Előkészítés:
- A hozzávalókból dagasztógép segítségével finom puha tésztát dagasztottam. (A kefirt érdemes az elején még nem hozzáadni, meg kell nézni, hogy mennyire lágy a tészta, igényli e egyáltalán. Ez a krumplipüré és liszt függvénye. Nekem felvette a tészta a 100 g tejfölt és 100 g kefirt is.)
- Fél órát letakarva félretettem kelni.
- Elnyújtottam, egyszer hajtogattam. (Alulról felfelé ⅓ arányban. Majd fentről lefelé. Végül jobbról és balról ⅓ arányban.)
- Egy tállal letakartam, 30 percet pihentettem.
- Elnyújtottam, tetejét éles késsel bevágtam, szaggattam.
- Tepsire tettem, a tetejét enyhén felvert tojással megkentem.
- A pogácsák a pulton pihentek. (kb. egy órát.)
- Végül hideg sütőben indítva 40 perc alatt 190 fokon készre sütöttem a pogikat.
- Tepsin hagytam kihűlni őket.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 18 db pogi, egy tepsivel lett.
A tepertőkrém sóval, borssal, egy kis erős paprikával ízesített volt.
A tepertőkrém sóval, borssal, egy kis erős paprikával ízesített volt.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.