Gyorsan elkészíthető és napokig finom ropogós marad! Köményes rudacska a mama 1954-es kiadású szakácskönyvéből. Tetejére ízlés szerint szórhatunk köménymagot, sajtot vagy magvakat.
Köményes rudacska
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 300 g finomliszt (BL-55)
- 120 g vaj
- 2 tojás sárgája
- 4 ek. tejföl (150 g)
- 1 kk. só, bors
Tetejére:
- tojásfehérje kenni
- köménymag, só szórni
Leírás
- A vajat a liszttel, tojássárgákkal, tejföllel, sóval, borssal összegyúrjuk.
- Fél kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, darabos sóval, köménnyel meghintjük.
- Ízlés szerint vékony csíkokra vágjuk. Tepsire tesszük, sütjük.
- Előmelegített sütőben 220 fokon 15-17 perc alatt sült meg a két tepsivel egyszerre.
Megjegyzés
Én felét köménnyel, a másik felét pedig sajttal szórtam meg.
Ha vékonyra nyújtjuk, elég macerás egyesével áttenni a sütőpapírra a rudakat, ezért én legközelebb a tepsiben, a sütőpapíron fogom darabolni, hogy ne kelljen rakosgatni.
Két tepsivel lett ebből a mennyiségből.
Ha vékonyra nyújtjuk, elég macerás egyesével áttenni a sütőpapírra a rudakat, ezért én legközelebb a tepsiben, a sütőpapíron fogom darabolni, hogy ne kelljen rakosgatni.
Két tepsivel lett ebből a mennyiségből.
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.