Búzacsírás csigazsemle készült, kicsit különleges formázással. Kívül ropogós, belül finom foszlós. 🙂
Búzacsírás csigazsemle
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g finomliszt
- 2 ek. búzacsíra
- 25 g élesztő
- 3 kk. só
- 3 dl burgonya főzőleve
- 2 ek. tejföl
- 2 ek. olaj
Leírás
- A lisztet átszitáljuk.
- A száraz hozzávalókat (liszt, só, búzacsíra) egy műanyag kelesztőtálba mérjük, elkeverjük.
- Hozzáadjuk az élesztőt, langyos főzőlevet, olajat és alaposan kidagasztjuk.
- Letakarjuk, 60-90 percig pihentetjük, míg duplájára nem nő a tészta.
- Amikor megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk és 9 egyforma darabra osztjuk. Kis bucikat formálunk.
- Majd a bucikat egyesével kinyújtjuk, kb. 27 x 13 cm ovális formára.
- A hosszabbik oldalon indulva feltekerjük, majd csigaszerűen betekerjük, úgy hogy a külső végét a zsemle alá tesszük, végül sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
- Így járunk el mind a 9 darab tésztával.
- A sütőt 190-200 fokra előmelegítjük, közben a zsemléket vízzel megpermetezzük és a pulton hagyjuk pihenni.
- Kb. fél óra elteltével, a zsemléket ismét megspricceljük vízzel és 190-200 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Sütés után rácson hagyjuk kihűlni őket.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.