CH csökkentett zsemle. A családban többen fogyóznak, anyósom pedig a cukra miatt nem igazán ehetne fehér kenyeret, így én is belevágtam és kipróbáltam a Zero-6 lisztkoncentrátumot (Dia-wellness termék). Elkészült életem első, de nem utolsó szénhidrát csökkentett zsemléje. Most fele-fele arányban használtam lisztkoncentrátumot és sima BL80-as kenyérlisztet.
Megmutatom mi sült ki belőle. 🙂
CH csökkentett zsemle
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 250 g BL-80 kenyérliszt
- 250 g Zero-6 lisztkeverék
- 3 kk. só (ízlés szerint)
- 25 g élesztő
- 3,5 dl víz
- 20 g kókuszolaj
Leírás
- A szárazanyagokat kimértem (lisztek, só) elkevertem.
- Hozzáadtam az élesztőt, vizet és a kókuszolajat, majd dagasztottam. Amikor szép fényes és egynemű lett a tészta, letakarva, huzatmentes helyre félretettem kelni. 60 perc alatt szépen meg is kelt a tésztám.
- Ezután 8 egyforma részre osztottam (114 g/db), és kis bucikat formáltam a tésztából.
- Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztattam a zsemléket, vízzel megspricceltem őket. 60 percet pihentek így a tepsin.
- Közben a sütőt 210 fokra előmelegítettem, majd újbóli vízes permetezés után a zsemléket betettem sülni úgy, hogy a tepsimet egy másik tepsivel letakartam. 15 percet sültek így letakarva, 210 fokon.
- Amikor letelt a 15 perc, a tepsit levettem a zsemlékről, és még 5 percet sütöttem a zsemléket.
- Amikor kisültek vízzel megspricceltem őket és rácson hagytam hűlni a zsemléket.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 8 db zsemle lett, egyenként 100 g-osak. (Én mindig mérleggel mérem ki a zsemléket, így egyformák lesznek.)
Ízében nem nagyon érezni a különbséget (sima zsemlémhez képest). Szép formás, lyukacsos zsemlék lettek, talán állagában ici-picit ruganyosabb, gumisabb a tészta, de egyáltalán nem rágós!!!! Másnap is teljesen ehető, nem morzsálódik.
Ízében nem nagyon érezni a különbséget (sima zsemlémhez képest). Szép formás, lyukacsos zsemlék lettek, talán állagában ici-picit ruganyosabb, gumisabb a tészta, de egyáltalán nem rágós!!!! Másnap is teljesen ehető, nem morzsálódik.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.