Csirkés zöldborsós bulgur. Ismét bulgur és átütő siker, mert a válogatós nagy fiam is megette ezt a csirkemellel készült verziót. Nem csak finom, de gyorsan elkészült és alacsonyabb a bulgur kalória tartalma mint a főtt rizsé. (100 g főtt bulgur 83 kcal, ezzel szemben a vadrizs 146, a fehér rizs 130, a jázmint rizs pedig 103 kcal.) Egyszerűbb az elkészítése is. Nekem a bulgur még nem lett soha csirízes, nem ragadt össze. Ez az egytálétel 30 perc alatt elkészült (mosogatással együtt), azt hiszem ennél több dicséret nem is kell… 🙂
Csirkés-zöldborsós bulgur
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 ek. olaj
- 1 db csirkemell
- só
- bors
- 2,5 dl bulgur
- 2,5 dl víz
- 100 g zöldborsó
Leírás
- A csirkemellet megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, kis olajat adunk hozzá, 5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a bulgurt, zöldborsót, vizet, tovább főzzük.
- Közben néha megkeverjük, óvatosan hogy ne törjük össze.
- Nekem 15 perc alatt el is készült. (A bulgur nagyságától függ a főzési idő, a kisebb szeműt elég csak forrázni, a nagyobb szeműt tovább kell főzni.)
- Savanyúsággal tálaljuk. Aki szereti frissen őrölt vegyes borssal fűszerezheti.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 2 adag lett, összesen 720 g.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.