Gesztenye szelet, egy nagyon finom és kiadós sütemény. Készíthetjük csokibevonattal, de megszórhatjuk porcukorral is. Én fele-fele készítettem, hogy az egész család kedvére választhasson. Seres Magdi nénitől kaptam a receptet. Már többször elkészítettem, igazi vendégváró sütemény. Egyetlen egy baja van, hogy sajnos miután elkészítettük nem lehet azonnal megkóstolni, mert egy éjszakára a hűtőbe kell tenni és meg kell várni, hogy a tészta megpuhuljon.
Gesztenye szelet
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 50 g margarin
- 1 kk. szalalkáli
- ½ csomag sütőpor (7-8 g)
- 2 tojás
Töltelékhez:
- 500 g gesztenyemassza
- 500 g mascarpone krémsajt
- 200 ml Hulala hab
Tetejére:
- porcukor szóráshoz
- csoki a bevonathoz
Leírás
- Összeállítjuk a tésztát: a lisztet, sütőport, szalalkálit, porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk. Egy igen lágy tésztát kapunk. Két részre osztjuk.
- Szilikonos sütőlapon vagy sütőpapíron érdemes nyújtanunk a tésztát, mert lágy, így nem lesz gondunk azzal, hogy átemeljük a tepsire miután kinyújtottuk. Tehát lisztezett szilikonos sütőlapon a tészta egyik felét kinyújtottam, nyújtás közben a tetejét többször lisztezni kell. 28 x 34 cm téglalappá nyújtottam, majd a sütőlappal együtt a tepsire emeltem.
- Tetejét villával megszurkáltam, majd 170 fokon, előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütöttem. Ugyanígy jártam el a tészta másik felével is.
- Elkészítettem a tölteléket: A kiolvasztott gesztenyemasszát összekevertem a mascarpone krémsajttal, a Hulalát felvertem, hozzáadtam a gesztenyés krémhez, óvatosan elkevertem.
- Megkentem a lapot a krémmel, rátettem a második tésztalapot.
- A süteményt ketté osztottam, felét olvasztott csokival bevontam a másik fele natur maradt, hűtöttem.
- Másnap lehet szeletelni, 5 x 3 cm-es téglalapokra vágtam.
- Tálalás előtt a natur tetejűt porcukorral megszórtam.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 1 normál tepsi méretű, 2 tálcányi sütemény lett. Fele csokis fele porcukros tetővel. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.