Legutóbb úgy alakult, hogy a zserbó széle nem akart elfogyni… mit lehet ilyenkor tenni? Ételt nem dobunk ki, ez alapszabály, úgyhogy átalakítjuk! Késes aprítóval pillanatok alatt aprítottam és ebből készítettem egy gyors alapot a joghurtos-túrós süteményhez. Tetetjét olvasztott csokoládéval összefirkáltam és már készen is volt a finom túrós desszertünk. Csak azt kellett kivárni, hogy a krém megdermedjen.
Gyors túrós süti
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Alaptésztához:
- 200 g zserbó darálva, apírtva
- 1 ek. étkakaó
- 1 ek. porcukor
- 0,5 dl tej
Töltelékhez:
- 250 g túró
- 250 g görög joghurt
- 3 ek. cukor
- 1 citrom leve és héja (kezeletlen citrom esetén)
- 3 db lapzselatin
Tetejére:
- 50 g olvasztott csokoládé
Leírás
Alaptészta elkészítése:
- A zserbó maradékát aprítottam, hozzáadtam 1 ek. kakóport, 1 ek. porcukrot, elkevertem. Fél dl tejjel összeállítottam a "tésztát".
- Folpackkal kibélelt, 16 cm-es csatos tortaformába nyomkodtam.
Túrótöltelék készítése:
- A túrót, joghurtot, citromlevet, citromhéját valamint a cukrot kikevertem.
- Közben 3 db lapzselatint 5 percre vízbe áztattam, majd 2 ek. vízben kis láng felett, folyamatos kevergetés közben feloldottam. Hamar feloldódik, nem szabad forralni. Kicsit hűlni hagytam, majd a túrós krémhez öntöttem és elkevertem.
Sütemény összeállítása:
- A zserbós alapra kanalaztam a túrós tölteléket, majd egy éjszakára a hűtőben pihentettem.
Díszítés:
- Másnap kivettem a tortaformából, tortalapra helyeztem, majd 50 g olvasztott csokoládéval összefirkáltam.
Megjegyzés
A csokicseppet nejlonzacskóba tettem, majd forró vízfűrdőbe helyeztem és megvártam míg felolvadt. Kivágtam a zacskó csücskét, végül így locsoltam meg a torta tetejét az olvasztott csokival. Egyszerű, gyors eljárás és nem kell mosogatni.
A zserbót természetesen helyettesíthetjük darált keksszel is. Ebben az esetben vajat is adjunk a kekszhez, hogy ne legyen túl száraz a sütemény alapja.
A zserbót természetesen helyettesíthetjük darált keksszel is. Ebben az esetben vajat is adjunk a kekszhez, hogy ne legyen túl száraz a sütemény alapja.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.