Gyümölcsös túrótorta készült, ami igazán finom, és egyáltalán nem túlzottan habos, és nem is túlzottan édes-krémes… Olyan éppen megfelelő. Szívből ajánlom, próbáljátok ki bátran.
Gyümölcsös túrótorta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 5 db tojás
- 5 ek. cukor
- 3 ek. finomliszt
- 2 ek. Szerencsi kakópor (cukrozatlan)
- csipet sütőpor
Töltelékhez:
- 250 g túró
- 300 g görög joghurt
- 4 ek. cukor
- 4 db lapzselatin + 3-4 ek.víz
Tetejére:
- málna, szeder ízlés szerint
Kenni:
- 2 ek. lekvár (ízlés szerint)
Leírás
Piskóta elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
- A csatos tortaformát vajazzuk, lisztezzük. (26 cm-es tortaformát használtam.)
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
- A fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük. (Az én habverőmmel max. fokozaton 2-3 perc)
- A sárgájába beletesszük a cukrot és a gépi habverővel ezt is jól elkeverjük. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó. (Ez is kb. 2-3 perc alatt készen van.)
- Végül a fehérjehabos nagy tálba beleöntjük a cukros sárgáját, hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport. Óvatosan (fakanál segítségével) hogy ne törjük, összekeverjük.
- Tortaformába öntjük, kb. 12-14 perc alatt 220 fokon készre sütjük.
- A csatos formában hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a tölteléket:
- A túrót, joghurtot, cukrot kikeverjük.
- Közben 4 db lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk (csomagoláson leírtak alapján), majd 3-4 ek. vízben kis láng felett, folyamatos kevergetés közben feloldjuk. Hamar feloldódik, nem szabad forralni. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a túrós krémhez öntjük és elkeverjük.
Sütemény összeállítása:
- A kihűlt piskótát kivesszük a formából, kettévágjuk, lekvárral megkenjük.
- Visszatesszük a lekváros piskótát a tortaformába.
- Ráöntjük a túrótölteléket. Tetejére friss gyümölcsöt rakunk ízlés szerint. Végül pár órára hűtőbe helyezzük, hogy a töltelék megkössön.
Sütemény tálalása:
- Pár óra alatt a hűtőben hagyjuk megkötni a túrókrémet.
- Ezután levesszük róla a formát és éles késsel szeleteljük.
Megjegyzés
Második nekifutásra a túrókrémbe friss málnát is tettünk, nagyon finom lett tőle.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Következő alkalommal úgy készítettem a tortát, hogy a málnát a túrókrémbe kevertem. A torta tetejére áfonyaszemek kerültek. Nagyon finom és mutatós így is a sütemény.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.