Elkészült a hamis tepertős pogácsa!!! És nagyon finom, másnap is puha… és egy gramm tepertő sincs benne. 🙂 Kitalálod hogyan sütöttem? Á, csak vicceltem, máris írom a receptet és mutatom a fázisfotókat. 🙂
Hamis tepertős pogácsa
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (TBL-300)
- 1 kk. sikér
- 250 g maradék krumplipüré
- 2 kk. só (ízlés szerint)
- őrölt bors ízlés szerint
- 20 g friss élesztő
- 50 g libazsír
- 0,5 dl tej
Szórni:
- 100 g reszelt trappista sajt
Leírás
- Volt 250 g maradék krumplipürém, ehhez adtam az összes többi hozzávalót és összegyúrtam. (Az élesztőt csak belemorzsoltam, nem futtattam külön fel.)
- Dagasztottam, majd letakarva félretettem kelni.
- Kb. 90 percet pihent, ez alatt duplájára nőtt a tészta.
- Lisztezett felületen elnyújtottam, kétszer hajtogattam, közben reszelt sajttal kissé megszórtam. (Lágy a tészta, hagyja magát azonnal nyújtani, hajtani, nem várakoztam közben.)
- Végül elnyújtottam, tetejét a mardék sajttal megszórtam, szaggattam.
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam a pogikat, ott pihentek még 20-25 percet.
- Közben a sütőt 200 fokra előmelegítettem, majd a pogácsákat 15 perc alatt készre sütöttem.
Megjegyzés
5,5 cm-es szaggatóval szaggattam, 18 db lett belőle.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.