Elérkezett az első hétvégénk, úgy éreztem, hogy valami egyszerű, de finom ételt kell készítenem
Húslevesre gondoltam, csigatésztát hoztam otthonról, a többi hozzávaló kapható a piacon. Persze karalábé, fehérrépa, zellergumó nincsen, de van zellerszár, úgyhogy semmi nem tarthatott vissza a leves elkészítésétől. Korábbi kínai tapasztalatok szerint (Erika, köszi szépen, hogy emlékeztettél erre a tényre! 🙂 ), a gáz lángja óriási, még ha legkisebb fokozatra vesszük akkor is fő a leves, mint a bolond. Ezért indulás előtt 2 nappal Anyukámtól kértem segítséget, mert tudom, hogy neki mindig minden megtalálható a kamrájában… Igaz, hogy már villanytűzhelye van, de volt eltéve két alátét, amit nekünk adott én pedig örömmel csúsztattam a 30 kg-os bőröndünk aljába.
És szépen gyöngyözve, lassan meg is főtt a finom csigatésztás húslevesünk. 🙂
A fiúknak meglepetésként tojás nélküli, gyorsan elkészthető kanadai palacsintát készítettem, amit lekvár hiányában (még nem voltunk szupermarketben vásárolni) csokiöntettel ettünk. 🙂 A csokiöntet otthonról hozott kakaóporból készült forró víz hozzáadásával.
És hogy ne maradjunk kenyér nélkül, egy kis adag kenyeret is bedegasztottam.
Izgatottan álltam neki, puha, lyukacsos, finom kenyeret szerettem volna sütni. A tavaszi szünetben már kipróbáltam az itteni sütőt és lisztet, és igen finom kenyeret sütöttem. Itt olvashatsz a kínai kenyér receptjéről. Ez a kenyerem viszont csúnya lett és tömör maradt. Valószínű, hogy a liszt okozta a bibit, mert most más fajta lisztünk volt itthon… Persze megettük (a fele bundáskenyérként került az asztalra), de hm… azért az élvezeti értéke nem igen ütötte meg még a közepes szintet sem. De nem adom fel, veszek majd másfajta lisztet és újra próbálkozom. Azért megmutatom, hogy milyen lett…
A weboldalon számos kenyér és péksütemény receptje található, mind kipróbált és fázisfotókkal illusztrált bevált recept. Ha kedvet kaptál a sütéshez, itt találod a recepteket: kenyér és péksütemény receptek
Mutatok egy pár fotót a Magyarországon készült kenyereimről (hogy lássátok, nem csak nyomi kenyeret tudok sütni 🙂 )
Ha esetleg az előző, kínai blogbejegyzéseket nem olvastad, itt találod őket: képekkel illusztrált kínai élménybeszámoló
♥ Baráti üdvözlettel,
Comments are closed.