Gluténmentes, tejmentes keksz, de mégis finom. Mandulaliszttel, kakaóval, rumaromával és kókuszolajjal. Igazán kakaós és omlós, a délutáni kávé mellé remek kísérő. 🙂
Kakaós mandulalisztes keksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 150 g mandulaliszt
- 2 ek. (20 g) kakaópor (cukormentes)
- 2 ek. (40 g) nádcukor
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 "S" méretű tojás
- 3 ek. (25 g) folyékony kókuszolaj
- 1 ek. rumaroma
Leírás
- A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
- A szárazanyagokat kimérjük, elkeverjük. (liszt, kakaópor, cukor, só, szódabikarbóna)
- Hozzáadjuk a tojást, kókuszolajat és a rumaromát, elkeverjük.
- A tésztából lecsípünk egy darabot, kis gömböket formázunk, majd a két tenyerünk között ellapítjuk.
- Sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
- Előmelegített sütőben, 150 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
25 db pici (falatnyi) keksz lesz ebből a mennyiségből. Tálalás előtt porcukorral enyhén meghintettem.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.