Laktózmentes sörkifli. Kívül ropogós, belül puha, igazán eteti magát. Egy régebbi recept alapján készítettem, most laktózmentesen.
Sörkifli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 2-3 kk. só (Ízlés és kanál méret szerint)
- 1 ek. cukor
- 25 g élesztő
- 3 dl laktózmentes tej
- 80 g laktózmentes sütőmargarin
Formázáshoz:
- 40 g olvasztott laktózmentes sütőmargarin
- só
- 1 tojás
Leírás
- A lisztet, sót, cukrot elkeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, margarint, majd egy fakanállal elkeverjük. Dagasztjuk. Ha túl lágy lenne a tészta még egy kis lisztet (kb. 1 ek.) adunk hozzá.
- Letakarjuk, 45-60 percig kelesztjük.
- Ha megkelt, a tésztát kettéosztjuk, az első felét lisztezett deszkán kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
- Megkenjük az olvasztott margarinnal felével, megszórjuk sóval, majd 16 részre vágjuk.
- Egyesével feltekerjük (kívülről befelé haladva), majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
- Így járunk el a tészta másik felével is, majd felvert tojással megkenjük a kifliket. (Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét sajttal vagy magvakkal, ki mivel szereti, de önmagában is nagyon finom.)
- Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Nekem két tepsivel egyszerre sültek, sütés közben egyszer megcseréltem őket.
Megjegyzés
Snidlinges kence: 50 g laktózmentes margarin, 20 g snidling, pár csepp friss citromlé, só, frissen őrölt vegyesbors, alaposan kikeverve
Olaszos: 50 g margarin, 5-6 friss bazsalikom levél apróra vágva, 20 g aszalt paradicsom apróra vágva, só
Olivás: 50 g margarin, 20 g apróra vágott olíva bogyó, só
Olaszos: 50 g margarin, 5-6 friss bazsalikom levél apróra vágva, 20 g aszalt paradicsom apróra vágva, só
Olivás: 50 g margarin, 20 g apróra vágott olíva bogyó, só
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.