Kedves barátnőm születésnapjára készítettem ezt az igen ropogós sajt ízű tallért. Korábban nem használtam még sajt és tejföl helyettesítésére való vegán termékeket, na most ezen a tűzkeresztségen is átestem a múlt héten. Ízre és állagra is megfelelő, sőt… igazán ropogós és jóízű glutén- és laktózmentes tallérokat sütöttem.
Glutén- és laktózmentes tallér
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 150 g Enjoy free gluténmentes liszt
- ½ kk. szódabikarbóna
- 1 kk. só
- 1 kk. őrölt kömény
- 100 g reszelt vegán tömb (Füstölt cheddar ízű)
- 1 doboz Fino vegaföl (150 g)
Leírás
- A hozzávalókból összeállítottam a tésztát.
- A liszttel a szódabikarbónát, sót és köményt alaposan összekevertem, utána adtam hozzá a többi hozzávalót.
- Összegyúrtam, hűtőben 10 percet pihentettem.
- Nyújtottam, 38mm átmérőjű korongokat szaggattam.
- Elektromos sütőben 3-as fokozaton sütöttem.
- Az én sütőmbe 9 db fér, így 10 adag, azaz összesen 90 db tallért lett ebből a mennyiségből.
- Sütés közben a tallérok felragadtak a sütő felső oldalára, de egy-egy gyors mozdulattal egy tompa késsel le lehet szedni.
Megjegyzés
Légmentesen záródó dobozban hosszan eltartható.
Ez a mennyiség 25 perc alatt sült meg.
Az elkészült 90 db tallér 230 g volt.
A lisztet az Aldi áruházban, a tejföl és sajt helyettesítőt pedig a Bijo.hu webáruházban vásároltam.
Ez a mennyiség 25 perc alatt sült meg.
Az elkészült 90 db tallér 230 g volt.
A lisztet az Aldi áruházban, a tejföl és sajt helyettesítőt pedig a Bijo.hu webáruházban vásároltam.
Az elektromos sütőm neve: Cloer 1431 elektromos kekszsütő. A sütőt itt érdemes vásárolni: Cloer 1431 kekszsütő
További tallér receptjeimet (édesek és sósak) itt találhatók: tallérok
Aki csak gluténmentes változatot szeretne sütni, kukoricalisztes receptemet itt találja: gluténmentes sajtos tallér
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.