Az egyik kedvenc teasüteményemet készítettem el a barátnőmnek glutén- és laktózmentesen a múlt héten. Igaz kicsit laposak lettek, de azért jóízűek. Lehet másfajta lisztekkel is kísérletezni, én most vegyesen, többféle lisztből sütöttem.
Néró teasütemény
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 75 g vegan Ráma
- 75 g porcukor
- késhegynyi vaníliapor
- 1 db egész tojás
- 40 g kukoricaliszt
- 40 g zabpehely liszt
- 40 g mandula liszt
Tölteni:
- házi sárgabarack lekvár
Tetejére:
- olvasztott csokoládé
Leírás
- A sütőt 190 fokra előmelegítem.
- A sima csöves habzsákot előkészítem.
- A lágy Rámát, vaníliát, porcukrot kézi robotgéppel habosra keverem.
- Hozzáadom a szobahőmérsékletű tojást, elkeverem a tésztát.
- Végül hozzáadom a lisztkeveréket és spatulával homogénre keverem.
- Sima csöves habzsákba teszem a tésztát és sütőpapírral fedett tepsire apró korongokat nyomok.
- Nagyságtól függően változik, nekem 74 db korongom lett.
- Előmelegített sütőben 180-190 fokon, 10 perc alatt sülnek meg. Nem kell barnára sütni! Akkor jó, ha a széle picit pirulni kezd.
- Amikor kihűlnek, házi sárgabarack lekvárral kettesével összeragasztom a korongokat.
- Végül szépen egymás mellé rendezem a süteményeket, és olvasztott csokoládéval díszítem a tetejét. 37 db Néró sütemény lett ebből a mennyiségből.
Megjegyzés
FONTOS!
Az összes hozzávaló szobahőmérsékletű legyen!
A Rámát a porcukorral robotgéppel alaposan ki kell habosítani, hogy nagy térfogatú és megfelelő lágyságú legyen!
Amikor elkészül a tészta, utána azonnal tegyük a habzsákba és nyomjuk ki a kis korongokat!
Az összes hozzávaló szobahőmérsékletű legyen!
A Rámát a porcukorral robotgéppel alaposan ki kell habosítani, hogy nagy térfogatú és megfelelő lágyságú legyen!
Amikor elkészül a tészta, utána azonnal tegyük a habzsákba és nyomjuk ki a kis korongokat!
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Az utolsó két képen egymás mellet van a hagyományos és a mentes Néró, jobb oldalt a mentes. Látszik a különbség, sütéskor a mentes sokkal jobban elterült.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.