Májgaluska leves, mondhatni hogy egy egyszerű zöldséglevesből készül, úgy hogy végül májgaluskát főzünk bele. Én legalábbis így készítettem, finom lett. 🙂
Májgaluska leves
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Leveshez:
- 1-2 krumpli
- 1-1 kisebb fehér és sárga répa
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- ha van: 1-1 cikk paradicsom, paprika
- só, szemes bors
- marék zöldborsó
Májgaluskához:
- kisebb hagyma
- 2 ek. olaj
- 2 db csirkemáj
- 1 tojás
- petrezselyemzöld
- 2-3 ek. zsemlemorzsa
- só, bors
Leírás
- Zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk. (Hagymát egészben hagyjuk.)
- Kb. 1,5 l vízben feltesszük főni. Sózzuk, szemes borsot adunk hozzá.
- Míg a leves fő, elkészítjük a májgaluskát: a hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Hűtjük.
- A májat villával szétnyomjuk, a hártyákat eltávolítjuk. Hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, tojást, apróra vágott zöld petrezselymet, fűszerezzük és 2 ek. morzsát adunk hozzá. (Nekem 2 ek. elég volt hozzá, házi zsemlemorzsát használtam. Ha nagyobbak voltak a májak és a tojás, 3 ek. morzsát is felvehet.) Félretesszük, míg a leves fő.
- Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, egy marék zsenge zöldborsót adunk hozzá, tovább főzzük.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, egy evőkanál segítségével beleszaggatjuk a májgaluskákat, néhány perc alatt készre főzzük.
Megjegyzés
Ez a mennyiség étvágytól függően 2-3 embernek elegendő.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.