Preckedli, most dió helyett mákkal, finom és kiadós. Hosszan eltartható, így jóval karácsony előtt elkészíthetjük. Fém dobozban tárolva sokáig eláll. A diós preckedli receptjéből alakítottam át.
Mákos preckedli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 450 g finomliszt
- 100 g darált mák
- 200 g kristálycukor
- csipet só
- 1 csom. sütőpor (15 g)
- 150 g margarin
- 100 g zsír
- 1 tojás + 1 sárgája (L méretű)
- 1 citrom reszelt héja és csavart leve
Tetejére:
- 1 tojás fehérje
- 100-120 g kristálycukor
Leírás
- A tészta száraz hozzávalóit összekevertem, majd hozzáadtam a puha margarint és zsírt. Elmorzsoltam. Hozzáadtam 1 egész tojást plusz egy sárgáját, belereszeltem a citrom héját, belecsavartam a levét. A tésztát alaposan összedolgoztam.
- Egy nejlon zacskóba tettem, majd 1,5 órára betettem a hűtőbe pihenni.
- Amikor letelt a pihenő idő, a tészt felét alaposan lisztezett felületen kb. 4-5 mm vastagságúra elnyújtottam és kicsi kerek valamint szívecske formával kiszúrtam. A kiszúrt darabokat tojás fehérjével megkentem, majd cukorba fordítottam. Így jártam el a tészta másik felével és a lehullt darabokkal is.
- Végül sütőpapírral fedett tepsire tettem (a cukros oldalával felfelé)
- Majd előmelegített sütőben 180 fokon tepsinként 15 perc alatt készre sütöttem. (Ha több tepsivel egyszerre sütjük, akkor a sütési idő megnő.)
Megjegyzés
3 cm átmérőjű kerek preckedliből 56 db, ennél nagyobb szívecskéből 75 db lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.