Finom omlós linzertészta, gyümölcsökkel és pudinggal, igazi vendégváró sütemény. Egy adagból 30 nagy szelet sütemény lesz. Még nyáron készítettem, kedves endrődi szomszédasszonyom névnapjára. Igazán finom és kiadós sütemény. Természetesen ízlés szerint másfajta gyümölccsel is elkészíthető.
Pudingos gyümölcsös linzerkocka
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 200 g zsír
- 2 db tojás
- 200 g kristály cukor
- 1 cs. sütőpor (15 g)
- csipet só
- 3-4 ek. tejföl vagy natur joghurt
Töltelékhez:
- 1150 g vegyes gyümölcs (nekem: nektarin, alma és rumos meggy)
- 4 dl almalé
- 4 dl narancslé
- 2 csom. dr. Oetker főzős vanília puding
- 4 ek. cukor
Tetejére:
- 30 db piskóta tallér
- 3 ek. durvára vágott dió
Leírás
Tészta:
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk: lisztet, sütőport, sót, kristály cukrot elkeverjük, elmorzsoljuk a zsírral, végül hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt amennyit felvesz. 1 órát hűtőben pihentetjük.
- A tésztát elnyújtjuk, sütőpapírral borított tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk. (Tepsiméret: 35 cm x 35 cm)
- Előmelegített sütőben 160 fokon 15 perc alatt elősütjük.
Töltelék:
- Amíg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. Egy kis tálban elkeverjük a pudingport egy kevés gyümölcslével, majd hozzáadjuk a többi gyümölcslevet, kevergetve főzzük.
- Amikor sűrűsödni kezd beletesszük a kockára vágott gyümölcsöket és a meggyet.
- Készre főzzük. Félre tesszük hűlni.
Sütemény összeállítása, sütése:
- Az elősütött tésztára ráöntjük a tölteléket és elegyengetjük rajta.
- A pudingra rátesszük a piskóta tallérokat, majd megszórjuk a durvára vágott dióval.
- Végül 160 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
- Tepsin hagyjuk kihűlni.
- Ha teljesen kihűlt, szeleteljük.
Megjegyzés
Ha melegen szeleteljük, akkor nem lesz szép, deformálódni fog a meleg töltelék miatt. Ezért mindenképpen várjuk meg, míg teljesen meghűl.
Ha van több piskóta tallérunk, sűrűbben is tehetjük a sütemény tetejére, így kisebb kockákra is vághatjuk majd a süteményt.
Ha van több piskóta tallérunk, sűrűbben is tehetjük a sütemény tetejére, így kisebb kockákra is vághatjuk majd a süteményt.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.