Medvehagymás sajtos tallér! Húsvétra most a sajtos tallért medvehagymával ízesítettem. Nagyon, de nagyon finom lett. Azt hiszem, hogy aki szereti a medvehagymát, az nem igen tudja majd abbahagyni a ropogtatását. 🙂
- 500 g finomliszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1,5-2 kk. só
- 150 g reszelt trappista sajt
- 120 g vaj vagy ráma
- 220 g tejföl (20%-os)
- 40 g medvehagyma
- A medvehagymát megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. Egy csomagnak kevesebb, mint a felét használtam most fel, a többit lefagyasztottam.
- A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát. (A liszttel a szódabikarbónát, sót alaposan keverjük el, utána adjuk hozzá a többi hozzávalót.) Ha esetleg túl száraz, nem áll össze, még 1-2 kanál tejfölt adunk hozzá.
- Kis golyókat formázunk belőle. (6-8 g egy golyó) Vigyázzunk, mert ha túl nagyok, akkor sütésnél összeérnek!
- A tallérsütőt bekapcsoljuk, 3-as fokozatra állítjuk.
- A golyókat a tallérsütőbe tesszük, tetejét rácsukjuk, így kilapul a tészta.
- Készre sütjük.
Egy adag tésztából kb. 150 db azaz, 730-750 g tallér jön ki, az két kosárnyi.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Medvehagyma helyett pirospaprikával is ízesíthetjük. 500 g liszthez 30 g pirospaprikát tettem. Nagyon finom, viszont itt arra kell figyelni, hogy ne süssük túl, mert akkor a paprika miatt könnyen megkeseredhet.
A sima sajtos tallér alap receptjét és fázisfotóit egy másik bejegyzésben találjátok: sajtos tallér recept
Ugyanezzel a masinával édes zabpelyhes tallért valamint mézes kekszet is sütöttem. Mindekettő nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Cloer 1431 elektromos kekszsütő a masinán neve. Mutatok néhány képet is, többen érdeklődtetek, hogy hogy néz ki, íme:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.