A hosszú hétvégék mindig jól jönnek, ilyenkor sokszor sikerül valami finom és különleges dolgot készítenem a konyhában. Most natúr zöldségchips-et készítettem, amit nem nagy ördöngösség elkészíteni, viszont egészséges és finom. 🙂 Természetesen ízlés szerint többféle zöldségből készíthetjük.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Natúr zöldségchips
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 8 db nagyobb cékla
Leírás
- A céklákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, vékonyra szeleteljük.
- Három db tepsit sütőpapírral letakarunk.
- A vékonyra szeletelt céklát a tepsikre tesszük.
- Légkeveréses sütőben 50 fokon, kb. 4 óra alatt szárítjuk. A sütő ajtaját kicsit nyitva hagyjuk, vagy egy fakanállal kitámasztjuk.
- Sütés közben megcseréljük és átfordítjuk a tepsiket, hogy egyenletesen száradjanak.
- Miután kihűlt, finom, céklachips-et kapunk.
- Légmentesen záródó dobozban tároljuk.
- Egy dologra nagyon figyelni kell, hogy ha nem száradt ki teljesen, akkor tálcán még tovább kell szárítani, nedvesen nem lehet dobozolni, mert megpenészedik. .
Megjegyzés
Ez a 8 db cékla éppen a 3 tepsire fért rá.
Készítettem sárgarépából és zellerből is egy-egy tepsivel, azok is nagyon finomak lettek. A zellert hosszúkásra vágtam, a répát karikára.
Persze csak akkor lesz jóízű a chipsünk, ha már a friss zöldség is finom ízű. Gondolok itt az édeskés nyers répára és a jóízű céklára. Sajnos ez lutri, hogy milyet tudunk venni, de ha nem túl jóízű, pl. a céla nyersen, akkor készítsünk inkább belőle céklasalátát. A céklasalátát úgy is ízesíteni fogjuk. 🙂
A cékla hámozását gumikesztyűben csináltam, hogy ne fogja be a bőrömet.
Készítettem sárgarépából és zellerből is egy-egy tepsivel, azok is nagyon finomak lettek. A zellert hosszúkásra vágtam, a répát karikára.
Persze csak akkor lesz jóízű a chipsünk, ha már a friss zöldség is finom ízű. Gondolok itt az édeskés nyers répára és a jóízű céklára. Sajnos ez lutri, hogy milyet tudunk venni, de ha nem túl jóízű, pl. a céla nyersen, akkor készítsünk inkább belőle céklasalátát. A céklasalátát úgy is ízesíteni fogjuk. 🙂
A cékla hámozását gumikesztyűben csináltam, hogy ne fogja be a bőrömet.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.