Már többször készítettünk egész vékonyra szelt és fritőzben kisütött burgonyát. Nagyon szeretjük! Ezen fellelkesedve kitaláltam, hogy céklát és répát is sütök, mert az is biztosan nagyon finom lesz. Nem csalódtam, igen finom házilag készített zöldség chips-et sikerült sütni. Legközelebb viszont jobban kell figyelnem, mert könnyen túlsülhetnek a vékonyabb szeletek.
Zöldség chips
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 3 sárgarépa
- 3 cékla
- 6 sütni való burgonya
- olaj
- só
Leírás
- A zöldségeket megmossuk, lecsepegtetjük, vékonyra szeleteljük.
- A krumplit szeletelés után is megmossuk, konyharuhán vagy papírtörlőn leszárítjuk.
- Közben a fritőzt bekapcsoljuk, az olajat felforrósítjuk.
- Majd a zöldségeket külön külön kisütjük.
- Az én sütőmben 6-os fokozaton 6-8 perc alatt készültek el.
- Sütés közben kétszer átkeverjük, nehogy összeragadjanak a zöldségek.
- A krumplit két adagban, a répát és a céklát 1-1 adagban sütöttem ki.
- Miután kisültek papírtörlőn csepegtettem le őket.
- Tálaláskor sóztuk.
Megjegyzés
Vigyázni kell, mert könnyen sötét színűre sül, és akkor keserű lesz.
Nekem is sikerült néhány karikát túlsütnöm, de azért jó ízűen megettük.
A cékla és a répa nem olyan ropogós, mint a krumpli, de nekünk ettől függetlenül nagyon ízlett mind.
Legközelebb uborkareszelőn szeletelem majd és akkor mind egyforma vékony lesz.
Nekem is sikerült néhány karikát túlsütnöm, de azért jó ízűen megettük.
A cékla és a répa nem olyan ropogós, mint a krumpli, de nekünk ettől függetlenül nagyon ízlett mind.
Legközelebb uborkareszelőn szeletelem majd és akkor mind egyforma vékony lesz.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.