Majonézes céklasalátát készítettem a saját termesztésű céklánk utolsó pár darabjaiból. A cékla ropogós, savanykás almával együtt igen finom köret, de akár egy szendvics mellé is kínálhatjuk. Hédi barátnőm készített nekem, tőle tanultam. Nekem nagyon ízlik, elkészíteni nem bonyolult, így leírom, hátha másoknak is sikerült ötletet adni, hogy mit tegyenek az asztalra.
A cékla jótékony hatásáról bővebben itt olvashatsz: Ezért együnk mindennap céklát
Majonézes céklasaláta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 4 kisebb cékla (500 g)
- 1 nagyobb alma (320 g)
- 1 kis doboz tejföl (175 g)
- 3 ek. majonéz (50 g)
- só
- törött bors
Leírás
- A céklát megfőztem. Hűtöttem, megpucoltam, szeleteltem.
- Az almát mepucoltam, szeleteltem.
- A tejfölbe belekevertem a majonézt, sót, borsot.
- A majonézes szószhoz adtam a céklát és az almát.
- Alaposan átkevertem, hűtőbe tettem, néhány órát állni hagytam fogyasztás előtt.
Megjegyzés
A cékla szépen megszínezi a szószt és az almát. A savanykás, ropogós alma és az ízes cékla igen finom együtt. Én nem főzöm teljesen puhára a céklát, nekem úgy jobban ízlik.
Natúr húsokhoz, rántott húshoz vagy sajthoz kínálom.
A minap sajtgolyóval fogyasztottuk. Receptjét itt találod: sajtgolyó recept
Natúr húsokhoz, rántott húshoz vagy sajthoz kínálom.
A minap sajtgolyóval fogyasztottuk. Receptjét itt találod: sajtgolyó recept
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
További céklás receptjeimet itt találod: céklás receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.