Ha nincs időd pepecselni, akkor ajánlom a sóágyon sült csirkét. Nem kell vele túl sokat foglalkozni, viszont a végeredmény fantasztikus. Kívül ropogós bőrű, belül pedig finom puha húsú a sóágyon sült csirke. Ha hasonlítani kellene valamihez, akkor azt mondanám, hogy azokhoz a grillcsirkékhez hasonlít, amelyeket abban a spéci grillcsirkés autókban sütnek. Ha nagy a család, vagy többen érkeznek vasárnapi ebédre, akkor egy nagyobb tepsiben kettő csirke is süthető. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és az sem hátrány, hogy alig van vele munka a konyhában. Bízom benne, hogy kedvet kapsz és elkészíted Te is a sóágyon sült csirkét.
Sóágyon sült csirke
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 egész csirke (az enyém1,6 kg volt) belsőségek nélkül
- 1 kg só
Leírás
- A csirkét megmossuk, megtisztítjuk. Lábait összekötözzük.
- Kívül-belül besózzuk.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, arra öntjük az 1 kg sót, majd ráhelyezzük a csirkét.
- Alufóliával letakarjuk.
- Kb. 1,5 órát sütöttem 250 fokon fóliával letakarva.
- Ez után 210 fokra állítottam a sütőt, levettem a fóliát, átfordítottam a csirkét és még 20 sütöttem.
- Végül visszafordítottam a csirkét és még további 20 percig sütöttem.
- A végeredmény egy finom, kívül ropogós, belül puha sült csirke lett.
Megjegyzés
Én krumplipürével és salátával tálaltam, nagyon finom volt! Ha a mellét esetleg nem szereti valaki, mert száraz, akkor másnap lehet belőle hússalátát vagy cézár salátát készíteni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.