Gyermekkori kedvenc, gyors második fogás egy finom húsos leves után. Arról sem feledkezzünk meg, hogy a rizsfelfújt alapja a tejberizs. Mindkettőt szereti a család, én sokszor készítem.
Tejberizs
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 pohár rizs
- annyi víz hogy éppen ellepje
- 4 pohár tej
- csipet só
- vaníliás cukor (vagy vaníliapor)
- ízlés szerint cukor
Leírás
- A rizst megmostam, annyi vízzel ami éppen ellepte, feltettem főni.
- Sóztam, ízesítettem vaníliaporral.
- Amikor elfőtte a vizet, hozzáadtam a tejet. Felfőztem.
- Forrás után mérsékeltem a tűzhely hőmérsékletét, majd 10 percig takarékon fedővel lefedve tovább főztem.
- Ekkor a rizsszemek megduzzadtak, óvatosan megkevertem, letakarva még 10 percig hagytam puhulni a rizst.
- Végül hozzáadtam a cukrot és elkevertem.
- A rizs fajtánként eltérő idő alatt puhul meg és más a nedvességfelvevő képessége, így előfordulhat, hogy hosszabb idő vagy több tej szükséges hozzá.
Megjegyzés
Figyelem! A cukrot csak akkor szemed hozzáadni, amikor a rizs megpuhult!
Ízlés szerint: kakaóporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, kompótokkal esetleg lekvárral tálalhatjuk.
Ízlés szerint: kakaóporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, kompótokkal esetleg lekvárral tálalhatjuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.