Volt itthon 2 db szűzpecsenyém, valami finomat szerettem volna belőle készíteni. Gyors mustáros pácot kevertem, majd a tetejére hagymát sütöttem. Mennyei lett, aki szereti a hagymát, annak érdemes kipróbálnia a mustáros szűzpecsenyémet. 🙂
Mustáros szűzpecsenye
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 db szűzpecsenye
- 4 db vöröshagyma
- 1 pohár rizs
- só
- bors
- mustár
- olaj
- 2 ek. liszt
Leírás
Elkészítettem a párolt rizst.
- Egy nagy pohár rizst olajon megpirítottam, majd kétszer annyi vízzel felöntöttem, sóztam, fedő alatt kis lángon megpároltam.
Hús elkészítése:
- A húst megtisztítottam, karikára vágtam.
- Sóztam, borsoztam, majd kb. 1 evőkanálnyi mustárt 1 ek. olajjal elkevertem és ezzel alaposan elkevertem, bepácoltam a húst. Nagyjából 1 órát állt.
- Utána teflonserpenyőben előszőr letakarva kicsit megpároltam, majd lepirítottam. Nem szabad túlsütni, akkor száraz lesz. (kb. 20 perc alatt készen is volt.)
Hagyma elkészítése:
- A hagymát megpucoltam, vastagabb karikára vágtam. (kb. 5-6 mm)
- Lisztbe forgattam.
- Forró olajban aranyszínűre sütöttem.
- Papírtörlőre szedtem.
Megjegyzés
A hagymát érdemes a hús pácolása után előkészíteni, majd a hússal együtt megsütni. Akkor pont egyszerre minden elkészülhet.
A rizst pirítottam le előszőr, amikor már lassú tűzön párolódott, akkor kezdtem a hagymát és a húst egyszerre megsütni.
A rizst pirítottam le előszőr, amikor már lassú tűzön párolódott, akkor kezdtem a hagymát és a húst egyszerre megsütni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.