Anyukámék ebédre átjöttek hozzánk, ezért valami igen finom, viszont nem túl macerás fogást szerettem volna készíteni. Ki is találtam, hogy mit. Előző este elkészítettem a tiramisut és a burgonya salátát. Így szombaton csak a halat és a zabpelyhes zsemlét kellett frissen kisütni. Nagyon finom lett minden. 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Burgonya saláta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 kg burgonya
- 400 g lila hagyma
- 1,5 liter víz
- 5 ek. cukor
- 5 ek. 10 %-os ecet
- só
Leírás
- A burgonyát és a lilahagymát megpucoljuk, félbe majd karikákra vágjuk.
- A burgonyát sós vízbe feltesszük főni, ügyelve rá, hogy ne legyen teljesen puha, mert akkor a salátában összetörik.
- Nekem 15 perc alatt meg is főtt, leöntjük a levet, a burgonyát hűtjük.
- Míg fő a burgonya, elkészítjük a salátalevet. A vizet, cukrot, ecetet elkeverjük. (Kicsit töménynek érezzük, ha megkóstoljuk, de jól van ez így, mert a burgonya és a hagyma majd felveszi az ízét.)
- A lébe beletesszük a vékonyra vágott hagymát és a langyosra hűlt burgonyát, kicsit elkeverjük.
- Minimum egy éjszakára hűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálalás előtt 2-3 órával kivesszük a hűtőből, hogy kissé átmelegedjen.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.