Tudtad, hogy a muffin az a sütemény amibe mindent IS bele lehet keverni? Legalábbis nálam a srácok ezt mondják. És milyen iagzuk van!!! 🙂 Pár hete fügés muffint készítettem. A füge nem egy erőteljes ízű gyümölcs, így nem túlzottan érezhető ki a muffinból az íze. Mogyóróvajjal készítettem, hogy még különlegesebb legyen. Így a fügét nem kedvelő fiam is jóízűen megette.
Fügés mogyoróvajas muffin
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 250 g érett füge
- 50 g vaj
- 50 g mogyoróvaj
- 50 g lágy nádcukor
- 2 db kicsi tojás
- 250 g liszt
- csipet só
- 1 kk. szódabikarbóna
Leírás
- A sütőt 190 fokra előmelegítem.
- A muffinformába papírt teszek.
- A fügét kockára vágtam, hozzáadtam a vajat, mogyoróvajat, tojást, cukrot, elkevertem.
- Hozzáadtam a lisztet (amiben a sót és a szódabikarbónát elkevertem), alaposan kikevertem.
- Majd a tésztát a muffin formákba kanalaztam. Nem kell csordulásig, mert sütés közben megnőnek!
- Ez a mennyiség 12 db muffin készítésére volt elegendő.
- Előmelegített sütőben 190 fokon, 25 perc alatt sültek készre.
Megjegyzés
Ha nincsen nádcukrunk, akkor sima kristálycukorral is elkészíthetjük a muffint.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha kedvet kaptál a muffinhoz, itt olvashatsz még recepteket: muffin receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.