A jól bevált almáspitémet most tortaformában készítettem. Viszonylag könnyen, gyorsan elkészíthető és igen mutatós. A jól bevált pite receptjét hagyományos módon sütve itt találjátok: almáspite
Almáspite - tortaformában
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 200 g finomliszt (BL-55)
- 70 g vaj vagy ráma
- 60 g porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 kk. sütőpor
- csipetnyi só
- 1 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
- 5-6 db alma (mérettől függően)
- cukor
- fahéj
- citromlé
Leírás
- A töltelékhez az almákat megtisztítjuk, lereszeljük. (nagyobb lyukú reszelőn, hogy darabosabb maradjon, ne legyen leveses massza.)
- Ízlés szerint cukrozzuk, ráfacsarunk egy fél citrom levét, fahéjjal ízesítjük. Néhány perc alatt megpároljuk, majd hűtjük.
- Előkészítjük a tésztát is, amihez a lisztet elkeverjük a porcukorral, sütőporral.
- Ezután hozzáadjuk a vajat, tojássárgáját és jól összemorzsoljuk.
- Végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon, könnyen gyúrható legyen.
- Hűtőben pihentetjük 15-20 percet (míg a töltelék kihűl).
- A tortaformát kikenjük, lisztezzük.
- A sütőt előmelegítjük.
- Én szaggattam 7 db kis virágot a tésztából, a többi tésztát a tortaformába nyomkodtam.
- Végül eloszlattam a tésztán a kihűlt tölteléket, tetejére rátettem a virágokat.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, 25 perc alatt készre sütöttem.
- Formában hagytam kihűlni.
- Tálalás előtt tetejét porcukorral enyhén megszórtam.
Megjegyzés
28 cm-es tortaformát használtam
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.