Gyermekkori kedvencem, ami az utóbbi időben feledésbe merült. Most aztán bepótolom. És ígéretet tettem magamnak, hogy sűrűbben fogom készíteni.
Brassói aprópecsenye
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 30 g füstölt szalonna
- 400 g sertésszűz
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
- 1000 g burgonya
- só
- 1 ek. sertés zsír
Leírás
- A krumplit megpucoltam, kockára vágtam, sóztam, 5 percet főztem.
- Leöntöttem a főzővizet, 1 ek. zsírt adtam hozzá, összeráztam, majd forrólevegős fritőzben kb. 25 perc alatt 200 fokon, többszöri rázogatással, ropogós aranyszínre sütöttem.
- Közben a szalonnát egész apró kockára vágtam, zsírját kiolvasztottam, erre tettem a kockára vágott szűzet, sóztam, borsoztam, erős tűzön lepirítottam. Végül zúzott fokhagymával ízesítettem.
- Amikor elkészült a krumpli, hozzákevertem, összeforgattam, azonnal tálaltam.
- Nem volt itthon friss petrezselymem, úgyhogy az lemaradt a tálalásnál.
Megjegyzés
A forrólevegős sütőben való krumpli sütéséről itt olvashatsz bővebben: főtt-sült krumpli
Ez a mennyiség 3 adag lett.
Ez a mennyiség 3 adag lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.