Salátakrumplit készítettem, aminek a receptje Csíkcsicsóból származik. Rántott sertéskarajhoz kaptuk a téli szünetben köretként, és nagyon nagyon finom volt. Nem is volt kérdés, hogy itthon is el kell készíteni. Fogyasztás előtt érdemes a kész salátakrumplit néhány órát pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek. Natur, rántott, sülthúsokhoz, fasírthoz is remek köret.
Salátakrumpli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 100 g savanyú uborka
- 1 fej (70 g) lilahagyma
- 80 g savanyított pirospaprika
- 5 ek. unorkalé
- 1 kk. olaj
- só
- bors
Leírás
- A krumplit megtisztítjuk, héjában megfőzzük. Félretesszük hűlni.
- A lilahagymát megpucoljuk, felvágjuk.
- Az uborkát és a paprikát is daraboljuk.
- Amikor meghűlt a krumpli, megpucoljuk, szeleteljük.
- Majd jénai tálba tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket, olajat, fűszereket, uborkalevet és összekeverjük.
- Náhány órára hűvös helyre félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.