Egyszerű és finom sült zellert készítettem a forrólevegős fritőzben. Én most magában ettem, de köretnek is nagyon finom. Fél óra alatt sült készre, mutatom a részleteket.
Sült zeller
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g tisztított zeller
- 2 ek. napraforgóolaj
- ízlés szerint só
Leírás
- A zellert megpucoltam, megmostam, keskeny hasábokra vágtam. (500 g volt pontosan, kb. 5 mm vastag hasábokra szeleteltem.))
- Két evőkanál olajat tettem rá, alaposan elkevertem, hogy mindenhová jusson belőle.
- Forrólevegős fritőzben 140 fokon 10 percet, 170 fokon 10 percet sütöttem. Végül 200 fokon még 10 perec alatt megpirítottam. (Összesen 30 perc alatt sült meg ez a fél kg.)
- Sütös közben 10 percenként átkevertem.
- Amikor már megsült, akkor sóztam csak meg.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Összeszedtem a masina előnyeit, hátha valaki kedvet kap hozzá: katt. ide
Miket lehet benne még készíteni? További receptet itt találod: forrólevegős fritőzben készült ételek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.