Hagymás szalonnás bab, ami olyan egyszerű, hogy már Sanyikám (10 éves) is többször elkészítette. Finom és kiadós étel, na és az sem egy utolsó szempont, hogy maximum 30 perc alatt asztalon van a forró vacsora. 🙂
Hagymás bab
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 250 g húsos császár szalonna
- 2 fej vöröshagyma (netto töltőtömeg 255 g)
- 2 doboz bab
- 1 kk. pirospaprika
- ízlés szerint csilipaprika
Leírás
- A szalonnát kis kockákra vágjuk, megsütjük.
- Sülés közben hozzáadjuk a kockára vágott hagymát. (Én késes aprítóval szoktam összevágni.)
- Pirospaprikával, csilivel fűszerezzük.
- Ráöntjük a két doboz babkonzervet.
- Összeforraljuk, ha szükséges sózzuk. Vigyázva, mert a szalonna is sós. (Én nem szoktam külön sózni.)
- Azon nyomban forrón tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a mennyiség 2 személy részére elegendő.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.