Az egész család nagy kedvence a házi hamburger. Finom puha hamburgerbuciban, frissen sütött húspogácsa ropogós zöldségekkel és szószokkal. Évek óta készítjük, de mindig lemaradt a receptje a weboldalról, hát most pótoltam. Sőt, 2019-ben Sanyikám harmadik helyezést ért el a gyomaendrődi BBQ főzőversenyen ezzel a házi hamburgerrel. 🙂
Házi hamburger
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Hamburger bucihoz:
- 300 g finomliszt
- 300 g rétesliszt
- 1 cs. (7 g) szárított élesztő
- 2 kk. só
- 1 ek. cukor
- 150 g görög joghurt
- 2 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 1 tojás
- szezámmag
Hamburger pogácsához:
- 1 kg marha, sertés vegyes darálthús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 kk. só (Ízlés szerint)
- bors, őrölt kömény ízlés szerint
Leírás
Buci elkészítése:
- A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük.
- Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, dagasztjuk.
- Kb. 1 órát szobahőmérsékleten, huzatmentes helyen kelesztjük.
- Majd 9 egyenlő részre osztjuk, bucikat formálunk a tésztadarabokból.
- Sütőpapíros tepsin tojással megkenjük, szezámmal megszórjuk és még jó háromnegyed órát pihentetjük.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
Húspogácsa elkészítése:
- A darált húsokat összekeverjük, fűszerezzük. (Ízlés szerint kisebb vagy nagyobb húspogácsákat is készíthetünk.)
- Forró serpenyőben a húsok mindkét oldalát kisütjük.
- Aki szererti sajtot is tehet a még meleg húspogácsákra.
Tálalás:
- A bucikat kettévágjuk, serpenyőben a vágott felét kissé lepirítjuk.
- Erre kerül a kisütött húspogácsa, esetleg ropogósra sütött baconszalonna, a friss zöldségek és a szószok.
Megjegyzés
Én legutóbb házi joghurttal és savóval készítettem a bucikat, nagyon finom volt azzal is.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.