Akár ropogtatni, akár krémlevesekbe nagyon finom a házilag készített kruton vagy bake rolls. Én most ropogtatnivalónak szántam. Házi kifliből készítettem, így tutira tudom mi van benne. Semmi E, semmi ízfokozó vagy állagjavító. Nagyon finom, alig tudtam abbahagyni. 🙂 Aki ezt megkóstolja, ne is fog többet boltit venni. Mindenki a saját ízlése szerint fűszerezheti, akár még zöld fűszerekkel vagy sajttal is elkészíthető.
Házi kruton vagy bake rolls
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Oliváshoz:
- 5 db kifli
- olivaolaj
- bors
- szezámmag
- fokhagyma
- só
Paprikáshoz:
- 5 db kifli
- napraforgó étolaj
- pirospaprika
- só
Leírás
Előkészítés:
- A kifliket vékony karikára vágjuk. Megszárítjuk. (Ha gyorsítani szeretnénk a folyamaton, akkor a sütőben száríthatjuk, esetleg piríthatjuk is. Pirítva is nagyon finom.)
Elkészítés:
- Wokban (jó mély, tutira nem keverem ki belőle, de természetesen bármilyen más edényben is készíthető) olivaolajat melegítettem, hozzátettem a szezámmagot borsot, zúzott fokhagymát.
- Kicsit összesütöttem, majd hozzáadtam a kifli karikákat.
- Jól átforgattam, kicsit pirítottam, vigyázva, nehogy a szezámmag megégjen.
- Végül kicsit meg is sóztam.
Megjegyzés
A paprikás változat hasonlóan készül: olajat langyosítottam, feloldottam benne a paprikát, hozzáadtam a kiflit, összekevertem, kicsit lepirítottam, sóztam.
A kifliket még korábban megsütöttem, szeleteltem. Mára a száraz karikák a spejzban vártak, így 15-20 perc alatt készen is voltam a finom ropogtatnivalókkal.
A kifliket még korábban megsütöttem, szeleteltem. Mára a száraz karikák a spejzban vártak, így 15-20 perc alatt készen is voltam a finom ropogtatnivalókkal.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.