Hagyományos, kelt tésztás csigát sütöttem, de most finom liszt helyett vegyesen teljes kiőrlésű liszttel, cukor helyett pedig eritrittel. Kakaós és fahéjas töltelékkel készült, mindkettő finom lett.
Kakaós csiga édesítővel, vegyes liszttel
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 250 g finomliszt
- 1 kk. só
- 4 ek. eritrit
- 25 g friss élesztő
- 80 g vaj vagy ráma
- 280 ml tej
Tölteléknek:
- 3-4 ek. édesítővel elkevert kakaópor ízlés szerint
- 3-4 ek. édesítővel elkevert fahéj ízlés szerint
Leírás
Előkészítés:
- A száraz anyagokat egy tálba mérjük, elkeverjük.
- Rámorzsoljuk az élesztőt.
- Hozzáadjuk a langyos tejet.
- Dagasztjuk. Puha, de nem ragacsos tésztát kell hogy kapjunk. (Ha keménynek érezzük a tésztát, még egy kis tejet adunk hozzá. Ha esetleg túl lágy a tészta kis lisztet adunk még hozzá. Dagasztjuk.)
- Kb. 1-1,5 órára félretesszük kelni.
- Tepsiket sütőpapírral béleljük. Tölteléket előkészítjük.
Elkészítés:
- Amikor megkelt a tészta, enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk, elnyújtjuk.
- A kinyújtott tésztát ízlés szerint megszórjuk a töltelékkel. Mi most felét kakaóval, felét fahéjjal szórtuk meg. Vízzel enyhén megpermetezzük a tölteléket.
- Majd viszonylag szorosan feltekerjük a tésztát, úgy fordítjuk, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön. Éles késsel felszeleteljük.
- Tepsire tesszük, helyet hagyva egymás mellett, mert kicsit megnőnek.
- A sütőt 180 fokra állítjuk, és még a hideg sütőbe tesszük a két tepsit.
- A két tepsivel egyszerre kb. 25 perc alatt készre sütjük a csigákat.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 2 tepsi csiga süthető.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.