Igazi finom és hólyagos lángost sütöttem! Annyi kis csavar van benne, hogy a tésztát főtt burgonya főző vizével dagasztom. Amikor főtt krumplit készítek, felfogom a leöntött főző vizet és ez kerül a lángosom tésztájába. Mennyei! Aki nem hiszi el, próbálja ki bátran! 🙂
Lángos
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 3 kk. só
- 2 kk. cukor
- 25 g friss élesztő
- 3,5 dl főző víz
Sütéshez:
- olaj vagy zsír
Leírás
- A lisztet, sót, cukrot, élesztőt és kb. 3,5 dl főtt burgonya főző vízét tálba mértem, fakanállal alaposan megdagasztottam. (Nem futtattam külön fel az élesztőt.)
- Olajjal kikent tálba tettem, letakarva duplájára kelesztettem. (Hőmérséklet függő, melegben hamarabb kel.)
- Majd lisztezett deszkán 8 darabra osztottam, gömbölyítettem.
- Mély serpenyőben olajat forrósítottam, addig a tészták a pulton pihentek.
- Majd egyesével (lisztes kézzel) kihúztam és a forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem. Papírtörlőre állítva lecsepegtettem.
- Sajttal és tejföllel tálaltam.
Megjegyzés
Ha nincsen főtt krumplink főző vize, akkor sima vízzel is elkészíthető a lángos tészta.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.