Mákos guba kelt tésztából, pudinggal rétegezve, hűtve, szeletelve. Nagyon finom. Desszert, ami pillanatok alatt elkészíthető. 🙂 A történet annyi, hogy korábban készítettem egy adag kelt tésztás mákos gubát, ami nem akart fogyni, így a felét lefagyasztottam. Aztán két hét múlva hétvégére vendégeket vártunk, eszembe jutott, hogy ott lapul a fagyóban. Utána a puding már adta magát, így elkészült az újratervezett mákos guba. Az utolsó morzsáig elfogyott. Azt hiszem érdemes azokra a napokra is gondolni, amikor tennivalója akad az embernek a háztartásban, ilyen esetekben is jó lehet előkapni a fogyóból és csak be kell fejezni, pudingot főzni, rétegezni.
Mákos guba - újratervezve
Hozzávalók
Gubához:
- Fél adag kelt tésztás mákos guba
- A recept itt található
Krémhez:
- 1,5 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
- 7,5 dl tej
- 6-8 ek. cukor
Leírás
Előkészítés:
- Kivettem a fagyóból az előzőleg lefagyasztott fél adag kelt tésztás mákos gubát. Magától kiolvadt. (1-2 óra alatt.)
Elkészítés:
- A pudingot megfőztem, cukorral ízesítettem.
- Egy 31 cm átmérőjű jénait folpackkal kibéleltem.
- Ebbe került egy kis puding (azon nyomban melegében.)
- Erre a guba. Majd ismét puding. Amíg el ne fogytak a hozzávalók.
- Érdemes gubával befejezni, mert dermedés után a teteje lesz az alja.
- Pár óra alatt a hűtőben lehűl.
- Ekkor kifordítjuk a jénaiból és szeleteljük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.