Múlt héten széles metéltet készítettem darum lisztből, természetesen tojás nélkül. Múlt ősszel elrakott, a kertünkben termett paradicsomból befőzött szósszal és sajttal tálaltam. Egyszerű, de nagyszerű étel. A durum liszt valóban jó ízű, jó állagú tészta készíthető belőle, főzés után is ruganyos. Pont olyan, ahogy mi szeretjük a tésztákat! Akit érdekel, a tésztakészítő gépről van egy korábbi bejegyzés és fotók is, ebben az írásban olvashat róla: házi tészta készítése géppel
Paradicsomos széles metélt
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 350 g durum liszt
- 130 ml víz
- 1 kk. só
Szószhoz:
- 3 dl paradicsomlé
- fokhagyma
- bazsalikom
- barnacukor
- só
Tetejére:
- ízlés szerint reszelt sajt
Leírás
- A lisztet (350 g) a gépbe öntöttem. Lezártam a tetejét.
- A gép megmérte a lisztet és kiírta a szükséges folyadék mennyiségét.
- Elindítottam a gépet, elkezdte keverni a lisztet.
- Hozzáöntöttem a folyadékot, ami jelen esetben 130 ml víz (amibe korábban egy kiskanál sót feloldottam).
- Összeállította a gép a tésztát és elkezdte kinyomni.
- Az eleje még kicsit száraz volt, nem teljesen homogén, így ezt levágtam, megállítottam a gépet és visszatettem bele a levágott tésztát.
- Ahogy nyomta a gép, én 20-25 cm hosszú darabokat vágtam, enyhén lisztes tálcára fektettem.
- A maradékból (25 g volt, amit már nem tudott kinyomni a gép) csipetkét csipkedtem.
- A paradicsomlét fűszereztem, pár perc alatt készre főztem.
- A sajtot lereszeltem.
- A tésztát sós, forrásban lévő vízbe tettem, újraforrástól számított 6 perc múlva leszűrtem.
- A frissen kifőzött tésztát összeforgattam a szósszal, reszelt sajttal tálaltam.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 2 tányér étel lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.