Ma tarhonyát készítettem a kedvenc Philips tésztagépemmel. Izgalmas volt, de megérte, mert nagyon finom. A vastagabb spagetti készítő feltétet használtam, a műanyag vágólappal, gyors egymás utáni mozdulatokkal vágtam, apró kis tarhonyákat. Nagyon finom lett, máskor is fogok készíteni! A gépről van egy korábbi bejegyzés és fotók is, ebben az írásban olvashatsz róla: házi tészta készítése géppel
Házi tarhonya
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 400 g finomliszt
- 2 tojás
- kevés víz
- 1 kk. só
Leírás
- A lisztet (400 g) a gépbe öntöttem. Lezártam a tetejét.
- A gép megmérte.
- Kiírta a gép a szükséges folyadék mennyiségét.
- Elindítottam a gépet, elkezdte keverni a lisztet.
- Hozzáöntöttem a folyadékot. Jelen esetben 2 tojást és annyi vízet, hogy összesen 155 ml volt. (Korábban 1 kk. sót elkevertem a tojásos vízben.)
- Összeállította a gép a tésztát és elkezdte kinyomni.
- Az eleje még kicsit száraz volt, nem teljesen homogén, így ezt levágtam, megállítottam a gépet és visszatettem bele a levágott tésztát.
- Aztán ahogy nyomta én folyamatosan vágtam a műanyag spatulával, hogy kis apró tarhonyák legyenek. Néha megállítottam a gépet, kicsit megliszteztem a tálcán lévő tarhonyát. Majd ismét elindítottam a gépet, míg az összes tésztát ki nem nyomta. (A tarhonya összesen 520 g lett.)
- A tarhonyát sütőpapírral fedett tepsire raktam, 2 tepsin éppen elfértek.
- Végül 150 fokos sütőben 8 percig szárítottam, majd 180 fokra emeltem a hőmérséklete és 12 perc alatt megpirítottam. Lezártam a sütőt, még 5 percig a forró sütőben hagytam. (Pirítás után 370 g lett belőle.)
- Szitába tettem a pirított tarhonyát, a felesleges lisztet kiráztam belőle.
- Kis olaj hozzáadásával, kb. 2,5 szeres víz és só hozzáadásával készre főztem.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.