Egyszerű linzertészta, finom almatöltelék, puding, piskótatallér és dió találkozása. Csodás a végeredmény, mind kinézetre, mind ízre és állagra. Már többször megsütöttem, mindenkinek nagyon ízlett és pillanatok alatt elfogyott. Ezért is adtam neki az almás pudingos csodasütit nevet. 🙂 Érdemes kipróbálni, nem fogtok csalódni!
Almás pudingos csodasüti
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Almatöltelékhez:
- 1 kg alma reszelve
- ízlés szerint cukor
- 2 kk. fahéj
- 1 citrom leve
Tésztához:
- 250 g finomliszt
- 100 g zsír
- 1 kisebb tojás
- 100 g kristály cukor
- ½ cs. sütőpor (7 g)
- csipet só
- kb. 2 ek. tejföl
Pudingos réteghez:
- 3,5 dl tej
- 1 csom. dr. Oetker főzős vanília puding
- 3 ek. cukor
- tojásnyi vaj
- 45 db piskóta tallér
- 2 ek. durvára vágott dió
Tetejére:
- 2 ek. durvára vágott dió
Leírás
Almatöltelék:
- Az almákat megmossuk, megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Fahéjjal, ízlés szerint cukorral, citrommal megpároljuk. Félretesszük hűlni.
Tészta:
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk: lisztet, sütőport, sót, kristály cukrot elkeverjük, elmorzsoljuk a zsírral, végül hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt amennyit felvesz, kb. 2 evőkanálnyit.
- A tésztát elnyújtjuk, sütőpapírral borított tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk.
- Előmelegített sütőben 160 fokon 18 perc alatt elősütjük.
Pudingos réteg:
- Amíg sül a tészta, szokásos módon megfőzzük a pudingot, azzal a különbséggel, hogy kevesebb tejet adunk hozzá, és a végén hozzákeverünk 1 tojásnyi vajat.
- Félretesszük hűlni.
Sütemény összeállítása:
- Az elősütött tésztát megszórjuk 2 ek. durvára vágott dióval, erre kanalazzuk a pudingot.
- A pudingra rátesszük a piskóta tallérokat.
- A piskóta tallérra rásimítjuk az almatölteléket.
- Az almás réteget megszórjuk dióval.
Sütés:
- A süteményt előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
- Tepsin hagyjuk kihűlni. Csak akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt!
Megjegyzés
Ha melegen szeleteljük, akkor nem lesz szép, deformálódni fog a meleg töltelék miatt. Ezért mindenképpen várjuk meg, míg teljesen meghűl.
Tepsi méret: kb. 22 x 35 cm
Az almatöltelék ne legyen nagyon "leveses", ha túl sok levet engedne az alma, azt öntsük el, különben nagyon átáztatja a süteményt!
Tepsi méret: kb. 22 x 35 cm
Az almatöltelék ne legyen nagyon "leveses", ha túl sok levet engedne az alma, azt öntsük el, különben nagyon átáztatja a süteményt!
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.