Egy igen finom, ízletes, pihe-puha vegán puszedli receptet szeretnék megosztani veletek kedves Olvasóim. Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert, mégis nagyszerű az állaga és mennyei az íze. Kedves edzőm részére készítettem (meglepetés karácsonyi ajándéknak), akitől szintén megerősítést kaptam, hogy nem csak elfogult vagyok, valóban finom. 🙂 Ez a mennyiség 20 db kis puszedli elkészítéséhez elegendő, ha többet szeretnétek készíteni, érdemes a mennyiséget megduplázni.
Puha puszedli - vegán
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Lenmagpüréhez:
- 1 púpos ek. darált lenmag
- 4 ek. víz
Diópüréhez:
- 30 g dió
- 30 g datolya
- 1 ek. rum
- 1 ek. házi baracklekvár
- ízlés szerint cukor (1 kk. tettem bele)
Tésztához:
- 60 g margarin
- 100 g búzafinomliszt
- ½ kk. szódabikarbóna
- ½ kk. fahéj
Tetejére:
- ízlés szerint olvasztott csokoládé
Leírás
- A lenmagot ledaráltam, összekevertem a vízzel. Félretettem 30 percet pihenni.
- Késes aprítóba tettem a diópüré hozzávalóit, aprítottam.
- Majd egy tálba tettem a lenmagüürét, diópürét, margarint, lisztet, szódabikarbónát, fahéjat és gépi mixerrel alaposan összekevertem.
- Húsz db kis golyót formáltam, majd kissé lelapítottam és a sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam őket.
- Előmelegített, 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütöttem.
- Amikor kihűltek, olvasztott csokoládét csurgattam a puszedlik tetejére.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.