Igazán finom és puha puszedli receptet hoztam ma nektek. A tésztában dió, narancs, sárgarépa is található, ami igen jól harmonizál a teljes kiőrlésű liszttel és a csokoládéval. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető és nagyon finom!
Puha puszedli teljes kiőrlésű lisztből, sárgarépával
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g nyers, reszelt sárgarépa
- 2 db narancs leve és rostja
- 100 d darált dió vagy mandula (akár vegyesen is)
- 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 kk. fahéj
- 2 kis csipet só
- 2 kk. szódabikarbóna
- 100 g vaj
- 60 g kókuszvirágcukor (sima kristálycukorral is helyettesíthető)
Tetejére:
- 50 g olvasztott csokoládé
Leírás
- A sárgarépát megpucoltam, késes aprítóval összevágtam.
- A diót és mandulát ledaráltam. (Én most vegyesen tettem bele.)
- Minden hozzávalót egy tálba mértem, alaposan elkevertem.
- Két tepsire sütőpapírt tettem, majd két evőkanál segítségével a tésztát a papírral kanalaztam. Vigyázva tegyük, mert sütés közben kissé terülni fog, tehát ne tegyük túl sűrűn egymás mellé, mert összesülnek. Kétszer 16 db lesz ebből a mennyiségből.
- Előmelegített, 190 fokos sütőben 2 tepsivel egyszerre 25 perc alatt készre sütöttem.
- Amikor kihűltek, olvasztott csokoládét csurgattam a puszedlik tetejére.
Megjegyzés
32 db csokival "összefirkált" puha puszedli készült, összesen 850 g lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.