Kemencében sült 2 órát, majd gázon 15 percet főzve adtam hozzá a cukrot és az agar-agart (tengeri vörösmoszatból kinyert zselésítő anyag). Nem kell kavargatni, nem fröcsög, igazán egyszerű elkészíteni. Steril üvegekbe szedtem, ment a szárazdunsztba 2 napra. Kissé zselés állagú, tökeletes töltelék buktába. Rana típusú szilvából készítettem, ami júliusban érik, tojásdad alakú, a héja könnyen lehúzható (a lekvárhoz én rajta hagytam), édeskés, kellemes aromájú. Nem igényelt sok cukrot, igen finom, ízes lekvár lett belőle.
Szilvadzsem kemencében sütve
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 3700 g érett rana típusú szilva
- 250 g cukor
- 8 g agar-agar (zselésítő anyag)
Leírás
- Az üvegeket alaposan elmostam, sterilizáltam. (Forróvízben kifőztem.)
- A szilvát megmostam, lecsepegtettem, magját kiszedtem.
- Kis lyukú darálón daráltuk, majd ment a kemencébe. (Előtte pizza sült, kihasználtuk a maradék hőt. 200 fokon indult, 120 foko vettem ki 2 óra elteltével.
- Ekkor gázra tettem, majd 250 g cukrot a 8 g agarral elkevertem, lassacskán, folytonos kevergetés közben a fővő lekvárhoz adtam.
- Negyed óra alatt készre főztem.
- Üvegekbe szedtem, lezártam, majd ment két napra. száraz dunsztba.
- Ebből a mennyiségből 4 üveggel lett, plusz egy tányérnyi kóstoló.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A bukta receptjét itt találod: lekváros bukta
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.