Ez az étel, a spagetti-egytál, most tényleg úgy készült, hogy a hűtőben talált “maradékokat” használtam fel. Valami gyors, finom vacsorát szerettem volna készíteni. Azt hiszem sikerült is, mind egy szálig (a szó szoros értelmében, hiszen spagettiről van szó) felfaltuk a fiúkkal.
Spagetti-egytál
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 3 ek. olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- kis darabka csilipaprika
- 70 g sonka
- negyed káposzta (320 g volt)
- 250 g spagetti
Leírás
- A fokhagymát, csilit, káposztát és a sonkát felszeleteljük.
- A spagettit szokásos módon sós vízben odatesszük főni. Én a főzővízbe 1 ek. olajat is teszek.
- Két evőkanál olajat serpenyőbe vagy wokba teszünk, felhevítjük, beletesszük a fokhagymát, csilit, megkeverjük.
- Pár másodperc után mehet rá a vékonyra szeletelt káposzta. Nagy lángon, folyamatos keverés mellett pirítjuk. Kicsit sózzuk. (Vigyázva, mert a sonka is sós, nehogy túlsózzuk.)
- Kb. 6-8 perc után mehet rá a vékonyra szelt sonka. Ezzel is átpirítjuk, kb. 2 percet.
- Közben a tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a káposztás sonkához öntjük. Még 4-5 percig pirítjuk. (Illetve addig, hogy kellően piros vagy ropogós legyen. Én nem nagyon pirítottam le, mert a fiúk úgy nem szeretik.)
Megjegyzés
Ezek után nincs is más dolgunk, mint jóízűen nekilátni és mind egy szálig megenni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.