Finom és egészséges! Jótékony hatásuk régóta ismert! Fogyasszunk belőle naponta, mert a szilva jót tesz az emésztésnek, koleszterincsökkentő és fáradtságűző hatású. A dió pedig szinten tartja a vérnyomásunkat és a koleszterinszintünket, jót tesz a keringésünknek, E-vitamint tartalmaz így erősíti immunrendszerünket, javítja a szervezet inzulintermelését, megvédi a bőrt a kiszáradástól… és a többi és a többi… És e mellett nagyon finom csemege. Az elkészítése sem bonyolult, főleg ha van aszaló gépünk.
Én 2015. végén kaptam egy aszaló gépet, azóta többször és többféle zöldséget és gyümölcsöt aszaltam már. Nagyon szeretjük az aszalt zöldségeket, gyümölcsöket. Jó elővenni, amikor már nem kapható, és jó tudni hogy ezeket házilag mi készítettük, szóval nincsen benne hozzáadott cukor vagy valamilyen tartósítószer. Az aszalásról és az aszaló gépemről bővebben itt olvashatsz: Aszalás házilag
- 34 szem szilva
- 34 db fél vagy negyed dióbél
- A szilvát megmostam, lecsepegtettem. (34 db fért rá egy aszaló tálcára.)
- Minden szemből egy kis cikket kivágtam, ahol eltávolítottam a magját és egy darab diót tettem a magja helyére.
- Aszalógépben, kettes fokozaton kétszer 20 óra alatt aszaltam készre.
- Miután kihűlt, még egy pár órát a pulton pihentettem, majd üvegbe tettem.
- Egészséges csemege, de gasztroajándéknak is kitűnő ha szépen becsomagoljuk.
- Az egy tálcányi szilvából, 312 g finomság lett az aszalás végére.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.